De ce trebuie sa citesti?

De ceva timp, au aparut carti electronice (e-books). Multe persoane au inceput sa citeasca aceste carti pe calculator, dar nu au nici un farmec. In primul rand, unde e acea senzatie ca ai terminat o pagina si treci la urmatoarea? Unde e fosnetul foilor? Iar aceste carti electronice strica si ochii, din cauza privitului prea atent la monitor.

Stiu ca ma contrazic dar  cartile in format digital sunt viitorul si trebuie sa ne adaptam.

Cititul reprezinta un proces care iti mentine mintea activa : Pe cand televizorul iti distruge neuronii, cititul te ajuta sa iti folosesti creierul. Citind vei rationaliza si vei descoperi lucruri care nu iti sunt familiare.

De exemplu ca sa treci un test nu cauti raspunsul la televizor sau pe internet , il cauti in manuale si in notilele personale.

Cititul iti imbunatateste vocabularul : Iti mai amintesti in scoala primara cand invatai intelesul unui cuvant din context, cititnd intreaga propozitie? Asa se intampla si cand citesti o carte. Cititul reprezinta o provocare, poti invata cuvinte noi pe care mai apoi sa le folosesti in exprimare.

In concluzie :

Cititul reprezinta unul dintre cele mai frumoase hobby-uri pe care cineva il poate avea. Totusi este trist sa aflam ca majoritatea oamenilor nu sunt initiati in fabuloasa lume a cartilor.

Elefant.ro - Premium

Anunțuri

Un gând despre &8222;De ce trebuie sa citesti?&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s